Blog

11 februari 2020

Microsoft accounts gehacktMicrosoft accounts gehackt

| Security

Er zijn weer diverse mailtjes in omloop waarbij het net lijkt dat je een e-mail ontvangt van iemand die je kent. Er wordt een mail gestuurd waarbij gevraagd wordt om een OneDrive link te openen en je mailadres en wachtwoord in te vullen. Doe dit NIET! Als je je wachtwoord invult hebben internetcriminelen toegang tot je e-mailbox waarna ze namens jou weer valse phishing mail kunnen versturen.

Het lijkt net echt

De e-mailtjes zijn zeer professioneel opgesteld en het lijkt dus net dat je een e-mail van een bekende ontvangt. Als je op de OneDrive link klikt word je doorgestuurd naar een nagemaakte website welke lijkt op een inlogpagina van Microsoft. Wanneer je je gegevens invult komen deze terecht bij de hacker. Die past de wachtwoorden aan zodat het moeilijker is voor het slachtoffer om de gegevens terug te halen. Het probleem verspreid zich zonder dat u er erg in heeft. De hacker verzend namelijk dezelfde mail naar al uw contactgegevens waardoor het oneindig blijft doorgaan.

 

Hoe kunt u het voorkomen?

Met een professionele mailbox van bijvoorbeeld Microsoft met ATP (Advanced Threat Protection) bent u beter beschermd tegen dit soort phishing mail. Als u per ongeluk op een link geklikt die schadelijk is dan wordt u gewaarschuwd en verzocht de website niet te openen. Zo is uw systeem beter beveiligd tegen geavanceerde aanvallen van hackers en kunt u voorkomen dat het zich verspreid. In onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld wat de ATP bescherming doet als u op een onbetrouwbare link klikt.

Twijfelt u of de e-mail echt is?

Bent u er niet zeker van of de e-mail echt of nep is? Onze beveiligingsexperts kijken graag met u mee. Bel: Tel 013 – 504 1888 of stuur ons een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?