Blog

12 juli 2017

Samenwerken met Office 365Samenwerken met Office 365

| Microsoft365

Steeds vaker hoor je de term Office 365 voorbijkomen. Maar wat is dat nu eigenlijk? En is het geschikt voor ieder bedrijf? Office 365 is een product van Microsoft bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Je kunt het vergelijken met de standaard Office pakketten, maar dan wordt de dienst volledig via het internet aangeboden met veel nieuwe toepassingen.
Office 365 heeft als voordeel dat je altijd en overal bij al je bestanden kunt, makkelijk agenda's kunt delen en altijd de nieuwste Office versie ter beschikking hebt. Het wordt ook wel "het nieuwe werken" genoemd.

Office 365 helpt een organisatie productief te zijn, om kennis te delen en om informatie snel op te kunnen zoeken. Mensen kunnen overal ter wereld bij hun bestanden. Op ieder apparaat zowel op een smartphone, tablet, pc en laptop. Dit betekent dat je documenten, e-mail, agenda's, contactpersonen, chatfuncties en onlinevergaderingen altijd bij de hand hebt.

 

E-mail in de Cloud

Een onderdeel van Office 365 is Exchange online. Ofwel: Professionele zakelijke e-mail in de Cloud. Veel bedrijven werken nog met verouderde mailinstellingen. Deze mailadressen krijg je vaak "gratis" bij de webhosting van je website. De mail moet je instellen met de zogeheten POP en IMAP. Tegenwoordig zijn dit verouderde instellingen waarbij je je e-mail en agenda niet goed kunt synchroniseren op diverse (mobiele) apparaten. Daarnaast wordt er meestal geen goede SPAM-filter geïnstalleerd zodat je meer virussen en phishing mails ontvangt. Met Exchange online hebt u tal van voordelen voor uw bedrijf.

Voordelen van Office 365

  • Altijd de nieuwste Office versie
  • 1000 GB-opslag voor uw persoonlijke bestanden
  • 50 GB e-mail opslag met goede SPAM filter
  • Bestanden delen met wie u maar wilt zowel intern als extern
  • Tegelijkertijd samenwerken in de cloud aan hetzelfde bestand
  • Sociale netwerken om samenwerking te stimuleren
  • Projecten afstemmen
Ron van Woensel
Over de auteur:
Ron van Woensel
Team ICT - Security
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?