ransomware-2315203_1280

Hardnekkig Locky virus in omloop

De laatste weken gaat er een zeer hardnekkig virus de wereld rond die al uw serverbestanden kan beschadigen. De zogenoemde cryptolocker zorgt er voor dat u niet meer bij uw bestanden kunt. Het Locky virus is een gevaarlijke malware waarvan wordt gezegd dat het al een half miljoen mensen en bedrijven heeft kunnen besmetten.

Ben op uw hoede!
Het virus wordt voornamelijk via e-mail verspreid. Wees dus alert bij het openen van e-mailbijlagen, zelfs wanneer het bericht afkomstig lijkt te zijn van een bekende afzender of bijvoorbeeld uw bank. Indien een e-mail om welke reden dan ook een alarmbelletje doet afgaan, doet u er goed aan om naar uw instinct te luisteren en de e-mail meteen te verwijderen.

Oplossing phishing-mails
Phishing-mails met malafide attachments zijn momenteel de voornaamste manier waarop infectie met Cryptolocker gebeurt.Veel virussen worden doorgegeven als een geïnfecteerde bijlage in e-mailberichten. Als u de bijlage opent, wordt uw computer of server geïnfecteerd. Sinds maart 2016 heeft Microsoft via hun Office 365 platform een zeer interessante oplossing uitgebracht. Hiermee is uw e-mail onmiddellijk beter beveiligd. Met Exchange Online Advanced Threat Protection kunt u postvakken beveiligen tegen nieuwe, geavanceerde aanvallen. Een heel goede oplossing waarmee u alle e-mails in heel de organisatie tegen Malware kunt beveiligen. Een veilig gevoel voor al uw bedrijfsdata.​ Wilt u meer weten? Lees dan ons blogbericht over Exchange Online Advanced Threat Protection.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vanlaarhovenict.nl/

Kennis maken?

Denkt u dat we iets voor uw organisatie kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor een persoonlijke kennismaking.
Een kop koffie kan altijd!


HP preferred partner
Microsoft certified partner
Ubiquiti networks
X2com partner
Synology partner
Mitel partner
Solcon internet van morgen
Bizz your world connected

Copyright © www.vanlaarhovenict.nl