Dit bericht duurt ongeveer 1 minuut om te lezen (216 woorden)
one-drive-files-on-demand

OneDrive Files On-Demand

 Op 11 mei 2017 maakt Microsoft bekend dat ze een nieuwe feature van OneDrive realiseren samen met de windows10 Fall Creators update. De update verschijnt in september 2017. Na het installeren van deze update is het mogelijk om met OneDrive bestanden in de Cloud te laten staan, terwijl ze wel in verkenner zichtbaar zijn.

 In bovenstaand voorbeeld zie je dat er 1.37 TB aan data in de Cloud staat maar er staat nog geen byte op de harde schijf.

Met deze nieuwe update zijn de status icoontjes van OneDrive ook veranderd. Voorheen zag je in de bestandsnaam een groen vinkje staan. Vanaf de update in september is er een aparte kolom voor de status. Je kunt gemakkelijk en snel herkennen welke bestanden offline staan en welke on-demand in de Cloud.

Wil je het bestand toch offline beschikbaar hebben? Rechtermuisknop op het bestand en selecteer 'Altijd bewaren op dit apparaat'. Het statusicoontje veranderd dan ook van een blauw wolkje naar een groen vinkje.

​Werk je al met OneDrive en ben je benieuwd naar deze functie? Laat het me weten. Ik hou je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit onderwerp.

Let op! is alleen mogelijk met Windows 10. Voor Windows 7 gebruikers is een upgrade naar Windows 10 vereist om van deze functie gebruik te kunnen maken. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vanlaarhovenict.nl/

Kennis maken?

Denkt u dat we iets voor uw organisatie kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor een persoonlijke kennismaking.
Een kop koffie kan altijd!


HP preferred partner
Microsoft certified partner
Ubiquiti networks
X2com partner
Synology partner
Mitel partner
Solcon internet van morgen
Bizz your world connected

Copyright © www.vanlaarhovenict.nl