Dit bericht duurt ongeveer 2 minuten om te lezen (328 woorden)
blogbericht-ssl

Veel schoolwebsites zijn niet veilig


​Slechts 29 procent van alle scholen in het primair onderwijs gebruikt een veilige verbinding voor hun website. Dat blijkt uit recent onderzoek van Open State waarbij meer dan 6000 schoolwebsites zijn onderzocht. Op meerdere van de onbeveiligde schoolwebsites zou het mogelijk zijn om in te loggen of formulieren te versturen. Ook een kwart van alle webwinkels maakt geen gebruik van een veilige verbinding evenals het merendeel van alle zorginstellingen. Door gebruik te maken van een HTTPS verbinding wordt informatie versleuteld en kunnen buitenstaanders niet bij privacygevoelige informatie.

Het belang van een SSL certificaat

Een SSL certificaat is een versleutelde verbinding dat zorgt voor een beveiligde verbinding van gegevens tussen de server van je website en een internet browser. Je ziet dan een groen slotje voor de url in de internetbrowser. Op deze manier kunnen wachtwoorden, creditcardnummers en persoonlijke gegevens veilig gebruikt worden op websites. Vandaag de dag is het van groot belang dat je je website voorziet van een SSL certificaat zodat de verbinding veilig is. De voordelen van een SSL certificaat:

  • Het geeft vertrouwen. Bezoekers zien de https en het slotje en weten dat de verbinding beveiligd is.
  • ​Een hogere ranking bij Google. Uw website komt met certificaat hoger in de zoekresultaten te staan als men zoekt via Google. 
  • U voldoet aan wet Bescherming Persoonsgegevens (voor het stukje internetverkeer.)


Kortom een SSL certificaat geeft de bezoeker van uw website een veilig gevoel. Daarnaast worden veilige websites beloond door de zoekmachines. Voor slechts € 29,- ex btw per jaar is uw website voorzien van een SSL certificaat. 

Wilt u meer informatie ontvangen over een SSL certificaat? We staan graag voor u klaar: Tel. 013 504 1888 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vanlaarhovenict.nl/

Kennis maken?

Denkt u dat we iets voor uw organisatie kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor een persoonlijke kennismaking.
Een kop koffie kan altijd!


HP preferred partner
Microsoft certified partner
Ubiquiti networks
X2com partner
Synology partner
Mitel partner
Solcon internet van morgen
Bizz your world connected

Copyright © www.vanlaarhovenict.nl