Wachtwoordmanager
Ga voor veiligheid en efficiëntie!

Ook zo'n moeite met het onthouden van al die verschillende wachtwoorden? Misschien schrijft u ze op, klikt u op ‘Onthoud dit wachtwoord’ in de browser of gebruikt u simpelweg hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Ons advies: niet doen! Dit is niet alleen onveilig, maar ook omslachtig en niet efficiënt. Met een wachtwoordmanager bestaat er een tool waarmee u al uw wachtwoorden een stuk veiliger en slimmer kunt aanpakken. Handig én vooral veilig voor heel de organisatie!
Landingspagina op mobiel

Beveilig ieder wachtwoord binnen uw bedrijf

Voor bedrijven is een wachtwoordmanager een must als beveiliging hoog op de agenda staat. Vooral omdat u heel handig en op een veilige en eenvoudige manier wachtwoorden kunt delen met uw collega’s. Geen e-mails met wachtwoorden of briefjes, maar het staat allemaal in de digitale kluis.

Voordelen van een wachtwoordmanager

Veilige wachtwoordopslag

Geef uw medewerkers een eigen kluis voor alle gebruikersnamen en wachtwoorden van al hun professionele accounts en toepassingen. Medewerkers hoeven geen apart wachtwoordbestand op hun computer op te slaan. Wel zo veilig!

Handig wachtwoorden delen

Vergemakkelijk het delen van wachtwoorden voor werknemers en bescherm tegelijkertijd de toegang tot uw bedrijfsgegevens. U kunt beleidsregels afdwingen en inzichten in het wachtwoordgedrag van werknemers opvragen via het dashboard.

Gecentraliseerd
beheer

Als IT beheerder kunt u gebruikers direct toevoegen en verwijderen vanuit een gecentraliseerd dashboard. Ook kunt u oud-medewerkers snel en veilig verwijderen zodat ze geen toegang meer hebben tot belangrijke bedrijfsgegevens en wachtwoorden.

Verbeter productiviteit van medewerkers

Werknemers die hun wachtwoorden vergeten of moeten resetten, komen minder aan hun werk toe. Met een wachtwoordmanager verbetert u de productiviteit van medewerkers.

Toegang vanaf elke locatie

Waar uw werknemers ook werken, ze hebben hun wachtwoorden altijd bij zich. Op elk apparaat. 

Is een wachtwoordmanager wel veilig?

Een wachtwoord stelt u in om gegevens te beschermen tegen misbruik. In dat kader vinden sommige mensen het eng om al hun wachtwoorden op één plek op te slaan. Want wat als iemand het hoofdwachtwoord weet te bemachtigen? Wees gerust! De hacker heeft echt heel weinig aan dit wachtwoord. Als iemand op een ander apparaat probeert in te loggen in uw digitale kluis, vraagt de wachtwoordmanager namelijk om een (geheime) beveiligingssleutel. Dat is een lange reeks die alleen u heeft. Hackers, overheden en zelfs de softwaremakers kunnen er niet bij.

Als u ook nog eens multifactor-authenticatie (tweetrapsauthenticatie) instelt, wat we bedrijven ook écht aanraden, is de kans op een gehackte wachtwoordmanager minimaal. En denk eens aan de alternatieven: wachtwoorden opschrijven, in een Excel of Wordbestand noteren of door de browser laten onthouden is per definitie een stuk onveiliger. Daarom luidt ons advies: gebruik de wachtwoordmanager!

Hulp nodig bij het kiezen, instellen en implementeren van onze wachtwoordmanager? Of wilt u het complete beveiligingsbeleid van uw organisatie eens onder de loep nemen? Neem gerust contact met ons op. Onze beveiligingsexperts komen graag langs. Tel. 013 504 1888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kennis maken?

Denkt u dat we iets voor uw organisatie kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor een persoonlijke kennismaking.
Een kop koffie kan altijd!


HP preferred partner
Microsoft certified partner
Ubiquiti networks
X2com partner
Synology partner
Mitel partner
Solcon internet van morgen
Bizz your world connected

Copyright © www.vanlaarhovenict.nl