Nieuws

03 september 2018

Let op: Nieuwe phishingmail Rabobank in omloopLet op: Nieuwe phishingmail Rabobank in omloop

Er wordt weer namens de Rabobank door internetcriminelen veel valse e-mails verstuurd. In de mail staat dat je een verouderde Rabo betaalpas gebruikt. 

De pas kun je aanvragen door op de link in het bericht te klikken.Trap er niet in! Het gaat hier om phishing.​ Verwijder meteen het e-mail bericht. Twijfel je aan de echtheid van het bericht? Neem dan contact op met de Rabobank. Je kunt ook achter @ zien of het om een fakemailadres gaat.

Wat kunt u tegen Phishingmail doen?

Valse e-mails zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Toch zijn er een aantal tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van cybercrime.
  • Let op de afzender. De kans is groot dat de e-mail nep is als het e-mailadres van de afzender niet op @[naam bedrijf].nl eindigt?
  • Staat er een link in de e-mail? Kijk dan als eerste waar de link naartoe gaat.
  • Bevat de e-mail een bijlage? Klik nooit zomaar op deze bijlage.
  • Kijk goed naar de strekking van het bericht. Banken sturen nooit e-mails waarin staat dat u uw gegevens moet invullen.
  • Let op spelfouten. 
  • Schaf een goede betaalde virusscanner aan.
  • Stap over op Exchange online e-mail met ATP. Hiermee kunt u voorkomen dat phishing mails doorkomen. Deze mailtjes worden gecontroleerd en wanneer er een foute bijlage of link in staat wordt deze niet doorgelaten in uw postvak in. Meer over deze professionele mail kunt u vinden op de pagina Exchange Online.

 

Hulp of meer informatie nodig?

Twijfelt u of een e-mail echt of nep is. Onze medewerkers kijken graag met u mee. Ook staan ze voor u klaar om u van passend advies te voorzien. Daarnaast kunt u bij Van Laarhoven ICT terecht voor het "best beveiligde bedrijfsnetwerk".  Dit plan hebben we speciaal voor de zakelijke klant ontwikkeld om al uw essentiele bedrijfdata te beschermen. Het plan bestaat uit een goed doordacht stappenplan om cybercrime tot een minimum te beperken.   

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?