Mobile Device Management

Mobiele apparaten centraal
configureren en beheren

Met een Mobile Device Management tool beheert u op een veilige wijze alle mobiele apparaten die binnen een organisatie in omloop zijn zoals: laptops, tablets en smartphones.

 

Grip op alle mobiele devices en bedrijfsdata
In de huidige maatschappij werken steeds meer medewerkers altijd en overal en willen altijd bereikbaar zijn. Hiervoor maken zij gebruik van meerdere (mobiele) apparaten, zoals een telefoon, tablet en laptop. Deze manier van werken leidt tot flexibiliteit bij medewerkers, maar kent ook een keerzijde. Want hoe kunnen deze apparaten en data optimaal beveiligd worden? Geen zorgen. Mobile Device Management is hét antwoord! Hiermee houdt u grip op alle mobiele devices en data binnen uw organisatie.

MDM in de praktijk

Zakelijke e-mail is een van de meest gebruikte applicaties op mobiele apparaten. Mobile Device Management maakt het mogelijk om zakelijke e-mail te beheren en te beveiligen. Zo biedt een MDM oplossing de mogelijkheid om zakelijke e-mail van het mobiele device te verwijderen. Dit kan erg handig zijn bij diefstal of verlies van een mobiel device, maar ook als er iemand uit dienst treed.

Flexwerken middels VPN en dus niet via publieke wifi, geen foto’s maken in de productiehal en geen data over WhatsApp versturen zijn enkele protocollen die we met onze MDM oplossing kunnen verplichten. Daarnaast kunnen we alle werkzaamheden, zoals een uitrol van nieuwe updates, automatiseren. Het is een uiterst efficiënte manier om toestellen en hun data te beheren en te beveiligen.

Met een MDM oplossing is het mogelijk om een scheiding aan te brengen tussen zakelijk- en privégebruik op het mobiele device. Zo is het bijvoorbeeld in te stellen dat er geen zakelijke apps en data naar een privé omgeving gekopieerd kunnen worden. Dit maakt dat (belangrijke) data binnen een organisatie blijft en minder snel in verkeerde handen kan komen. Zeker bedrijven die werken met gevoelige informatie hebben hier baat bij.

U voldoet aan de privacy richtlijnen

Door de wet AVG, en de boetes die uitgedeeld worden, is het managen van mobiele apparaten een stuk belangrijker geworden. U kunt eenvoudig regels en rechten, conform de bestaande wet- en regelgeving, instellen. Hierdoor verplicht u medewerkers om conform de richtlijnen te werken. Binnen én buiten kantoor. Ook bedrijfsrichtlijnen kunnen eenvoudig worden ingesteld en uitgerold.
Mobile Device Management is een handige beheerportal voor al onze klanten die grip willen houden op hun mobiele apparaten, applicaties en data. Vanuit één Cloud-omgeving kunnen we voor onze klanten alle apparaten centraal beheren en beveiligen. Bovendien werken steeds meer mensen vanuit huis. Door al deze ontwikkelingen is het aantal apparaten en de diversiteit ervan enorm toegenomen. Deze wildgroei aan apparaten maakt het voor bedrijven moeilijk om inzicht in al hun apparaten te krijgen. Met onze MDM oplossing brengen wij deze wildgroei terug tot een overzichtelijke en beheersbare management oplossing.
- Stefan de Graaf, Team beveiliging -

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.

Benieuwd wat de Mobile Device Management tool voor uw bedrijf kan betekenen. Onze beveiligingsexperts komen graag langs voor een uitgebreid adviesgesprek.