WACHTWOORDMANAGER

Ga voor veiligheid en efficiëntie!
Met een wachtwoordmanager organiseert
u slim en veilig alle bedrijfswachtwoorden.

Voor bedrijven is een wachtwoordmanager een must als beveiliging hoog op de agenda staat. Vooral omdat u heel handig en op een veilige en eenvoudige manier wachtwoorden kunt delen met uw collega’s. Geen e-mails met wachtwoorden of briefjes, maar het staat allemaal in de digitale bedrijfskluis.

BEVEILIG IEDER wachtwoord BINNEN
UW BEDRIJF

Ook zo'n moeite met het onthouden van al die verschillende wachtwoorden? Misschien schrijft u ze op, klikt u op ‘Onthoud dit wachtwoord’ in de browser of gebruikt u simpelweg hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Ons advies: niet doen! Dit is niet alleen onveilig, maar ook omslachtig en niet efficiënt. Met een wachtwoordmanager bestaat er een tool waarmee u al uw wachtwoorden een stuk veiliger, slimmer en vooral bedrijfsbreed kunt aanpakken. Handig én vooral veilig voor heel de organisatie!

 

WAT IS EEN
WACHTWOORDMANAGER?

De wachtwoordmanager is een digitale kluis waar al uw wachtwoorden van heel het bedrijf in worden bewaard. Iedere medewerker hoeft dan maar één ‘super wachtwoord’ te kiezen én te onthouden. Als u wilt inloggen in een online systeem, vult de wachtwoordmanager uw gegevens met één druk op de knop in. Verder biedt de wachtwoordmanager ook een optie voor tweestapsverificatie. Dat betekent dat je geen beveiligingsvragen of zinnen meer hoeft te onthouden en te beantwoorden. Als u eenmaal onze wachtwoordmanager gebruikt, kunt u zich niet meer voorstellen hoe u ooit zónder hebt gekund.

Voordelen VAN EEN
WACHTWOORDMANAGER

Er zitten heel veel voordelen aan een gecentraliceerde
wachtwoordmanager voor uw bedrijf.
Veilige wachtwoordopslag
Geef uw medewerkers een eigen kluis voor alle gebruikersnamen en wachtwoorden van al hun professionele accounts en toepassingen. Medewerkers hoeven geen apart wachtwoordbestand op hun computer op te slaan. Wel zo veilig!
Handig wachtwoorden delen
Vergemakkelijk het delen van wachtwoorden voor werknemers en bescherm tegelijkertijd de toegang tot uw bedrijfsgegevens. U kunt beleidsregels afdwingen en inzichten in het wachtwoordgedrag van werknemers opvragen via het dashboard.
Verbeter productiviteit van medewerkers
Werknemers die hun wachtwoorden vergeten of moeten resetten, komen minder aan hun werk toe. Met een wachtwoordmanager verbetert u de productiviteit van medewerkers.
Gecentraliseerdbeheer
Als IT beheerder kunt u gebruikers direct toevoegen en verwijderen vanuit een gecentraliseerd dashboard. Ook kunt u oud-medewerkers snel en veilig verwijderen zodat ze geen toegang meer hebben tot belangrijke bedrijfsgegevens en wachtwoorden.
Toegang vanaf elke locatie
Waar uw werknemers ook werken, ze hebben hun wachtwoorden altijd bij zich. Op elk apparaat.

IS EEN WACHTWOORDMANAGER WEL VEILIG?

Een wachtwoord stelt u in om gegevens te beschermen tegen misbruik. In dat kader vinden sommige mensen het eng om al hun wachtwoorden op één plek op te slaan. Want wat als iemand het hoofdwachtwoord weet te bemachtigen? Wees gerust! De hacker heeft echt heel weinig aan dit wachtwoord. Als iemand op een ander apparaat probeert in te loggen in uw digitale kluis, vraagt de wachtwoordmanager namelijk om een (geheime) beveiligingssleutel. Dat is een lange reeks die alleen u heeft. Hackers, overheden en zelfs de softwaremakers kunnen er niet bij.

Als u ook nog eens multifactor-authenticatie (tweetrapsauthenticatie) instelt, wat we bedrijven ook écht aanraden, is de kans op een gehackte wachtwoordmanager minimaal. En denk eens aan de alternatieven: wachtwoorden opschrijven, in een Excel of Wordbestand noteren of door de browser laten onthouden is per definitie een stuk onveiliger. Daarom luidt ons advies: gebruik de wachtwoordmanager!

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.

Hulp nodig bij het kiezen, instellen en implementeren van onze wachtwoordmanager? Of wilt u het complete beveiligingsbeleid van uw organisatie eens onder de loep nemen? Onze beveiligingsexperts komen graag langs.