Advanced Threat Protection (ATP)

Krachtige bescherming van Microsoft 365
Profiteer van betrouwbare, professionele
bedreigingsbeveiliging voor uw e-mail en gegevens.

Hulpprogramma tegen geavanceerde
e-mailbedreigingen

Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) helpt te beschermen tegen onbekende, geavanceerde aanvallen die verborgen liggen in e-mailbijlagen, linkjes en koppelingen. ATP is een geavanceerde uitbreiding op uw Microsoft Office 365 abonnement die uw omgeving beschermt tegen bedreigingen, ransomware en andere geavanceerde malware. Met uitgebreide rapporten kunt u onderzoeken waarom ATP een bedreiging heeft aangegeven. Daarnaast geeft Microsoft belangrijke inzichten in gebruikers in uw bedrijf die het doelwit zijn. Microsoft is er veel aan gelegen om een zo veilig mogelijke e-mail omgeving te creëren en te behouden. Daarom blijven ze continue nieuwe functies toevoegen aan Office 365 ATP. Cybercriminelen zitten immers ook niet stil.

Hoe werkt ATP
in de praktijk?

Microsoft Office 365 ATP scant alle bijlages die in een e-mailbox binnenkomen of ze veilig zijn. De bijlage wordt op de achtergrond automatisch geopend en getest in een virtuele omgeving van Microsoft zodat uw werkplek en uw omgeving niet besmet kunnen raken. Tijdens deze test kan de bijlage door de gebruiker niet geopend worden. Pas als de bijlage als veilig is gemarkeerd kan deze vervolgens gewoon worden geopend zoals u gewend bent!

Naast bijlages controleert Office 365 Advanced Threat Protection ook alle links in zowel e-mails als Office-documenten. Als er op een link in een binnenkomende email wordt geklikt, controleert de ATP functie de link voordat deze wordt geopend. Is de link veilig dan wordt de website gewoon geopend. Is het een onveilige link dan wordt verdere toegang tot die website geblokkeerd (zie afbeelding hiernaast).

 

 

Ontdek hoe ATP helpt bij het opsporen van bedreigingen voordat ze uw organisatie verstoren, door uw gegevens, intellectueel eigendom en gebruikers te beschermen tegen phishing-aanvallen.
Met de ATP oplossing van Microsoft 365 tilt u de veiligheid van al uw e-mailboxen binnen de organisatie onmiddellijk naar een hoger niveau. Een veilig gevoel voor de bescherming van al uw belangrijke bedrijfsdata!
- Stefan de Graaf, Team beveiliging -

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.

Meer weten over een goed beveiligde mailbox? Of wilt u het complete beveiligingsbeleid van uw organisatie eens onder de loep nemen? Onze beveiligingsexperts komen graag langs.