Veilig inloggen met
authenticatie in twee stappen

De nieuwe standaard voor beveiliging van uw data

 

Multi-factor authenticatie is de basis! Voorkom dataverlies of erger.
 Benieuwd naar onze oplossingen? Laten we kennismaken!

Scherm u ICT-omgeving af en geef hackers geen kans

Om in te loggen in uw (computer)systeem is één gebruikersnaam met één wachtwoord tegenwoordig niet meer voldoende om de interne ICT-omgeving goed af te schermen voor ongewenste indringers. Met 2 stappen authenticatie (we noemen het ook wel two-factor authentication, 2FA) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. Hiermee geeft u hackers geen kans om binnen te dringen. Super veilig! Ook het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseert werkgevers om two-factor authenticatie te implementeren.

 

Hoe werkt authenticatie in twee stappen?

Inloggen op computers en applicaties wordt veiliger met een twee-factor-authenticatie-methode. Dit houdt in dat gebruikers hun identiteit moeten verifiëren voordat er ingelogd kan worden. Deze extra laag beveiliging in uw IT-omgeving maakt het lastiger om via frauduleuze pogingen toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. De authenticatie wordt door de gebruiker door middel van een app op een telefoon, tablet of smartwatch via een pushbericht geverifieerd. Nadat de verificatie binnen enkele seconden goedgekeurd is wordt er ingelogd in het systeem.

 

Privacy gewaarborgd

Met de authenticatie in twee stappen die wij bij bedrijven implementeren blijft de privacy gewaarborgd. De tweede factor authenticatie is gescheiden en onafhankelijk van gebruikersnaam en wachtwoord. Wij hebben hier geen inzicht in. Daarnaast wordt een gebruiker met een Push direct gewaarschuwd zodra iemand probeert in te loggen op zijn account.

Voordelen

  • Beschermt tegen cyberaanvallen
  • Extra beveiligingslaag voor de gehele organisatie
  • Werkt met verschillende mobiele devices
Met two-factor authentication kunnen we verschillende beveiligingslagen voor bedrijven inbouwen. De algehele beveiligingsrisico’s worden hierdoor drastisch verminderd. Zo hebben we bijvoorbeeld een klant gehad waarvan de laptop gestolen werd. Doordat wij authenticatie in 2 stappen hadden ingebouwd konden derden geen toegang krijgen tot de laptop en dus ook geen belangrijke bedrijfsdata inzien of misbruiken.
- Ron van Woensel, Team beveiliging -

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.

Hulp nodig bij het kiezen, instellen en implementeren van een firewall? Onze beveiligingsexperts komen graag langs.