Blog

17 oktober 2017

Beveiligingslek wifi (WPA2) als snelste opgelost met unifi apparatuurBeveiligingslek wifi (WPA2) als snelste opgelost met unifi apparatuur

| Grip op uw data, Security

Onderzoekers hebben een ernstig lek gevonden in de wifibeveiliging wpa2. Het lek maakt het mogelijk dat hackers o.a. de verbinding kunnen decrypten en overnemen en TCP-code geïnjecteerd wordt.   

Wat betekent dit voor u?

Uw Wifi netwerk kan ondanks dat u uw netwerk versleuteld en beveiligd heeft op dit moment onveilig zijn en vatbaar voor aanvallen van buitenaf.

Diverse fabrikanten van netwerkhardware en wifi-apparatuur zijn op dit moment druk bezig met het dichtmaken van dit lek. Het lek zal pas dicht zijn na het uitvoeren van een firmware-update. Van Laarhoven ICT maakt standaard gebruik van Unifi apparatuur. Unifi heeft bekend gemaakt dat zij het lek al dicht gemaakt hebben. Daarmee zijn zij het snelste bedrijf dat hun apparatuur heeft voorzien van de nodige firmware-updates. 

Let op!
Maakt u geen gebruik van Unifi apparatuur voor uw Wifi-netwerk? Neem dan z.s.m. contact met ons op voor advies en eventueel het verbeteren van de beveiliging.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

1. Huidige netwerkhardware upgraden met de update van de fabrikant.
    Indien deze beschikbaar is.
2. Wifi hardware vervangen met Unifi apparatuur waarmee het huidige lek wordt
    opgelost en vanaf dan uw netwerk bij toekomstige lekken het snelste worden beveiligd.

Wacht niet te lang en neem actie. Wij staan voor u klaar.

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?