Blog

12 juni 2018

E-mails worden onterecht gemarkeerd als SPAME-mails worden onterecht gemarkeerd als SPAM

| Security

Sinds enkele weken worden e-mails steeds vaker in de spamfolder bezorgd. Dit gebeurt zelfs bij contacten waar u al jaren lang e-mails van ontvangt en verstuurt. Maar waarom?

Microsoft heeft de regels strenger gemaakt als het gaat om e-mails verzenden en ontvangen. Ze hebben dit gedaan om vervalste e-mails tegen te gaan. Het is nu namelijk niet meer zo makkelijk om spoofing e-mails te sturen. Dit zijn e-mails waarbij het lijkt alsof er namens een bekend domein of ontvanger een e-mail is gestuurd, terwijl in werkelijkheid de e-mail door een hacker is gestuurd met onveilige links en bijlagen erin.  

Wat kunt u doen?

U kunt hier als ontvangende partij helaas niets aan doen. De oplossing ligt bij de verzendende partij.

Wat kan de verzendende partij doen?

Het verschilt per verzendende domein wat er moet gebeuren maar het heeft wel met één ding te maken. Namelijk het SPF record. In een SPF record worden de rechten toegedeeld wie er namens het betreffende domein e-mails mag versturen. Staat dit record niet goed ingesteld. Dan belandt de e-mail in de spamfolder. 

Degene die de mail verstuurt dient het SPF record aan te laten passen met de juiste e-mailservers. Maar welke zijn dit dan en hoe kun je zo`n SPF record aan passen? Dat is een vraag voor de IT beheerders van de desbetreffende partijen. Indien nodig kunnen wij van Van Laarhoven ICT hierin ondersteuning bieden. We werken al jaren met SPF records en weten inmiddels goed waar we moeten zoeken om de juiste instellingen te vinden.

 

Let op!
Als u facturen stuurt via een ander systeem zoals bijvoorbeeld uw (online)boekhoudpakket dan is een correct ingestelde SPF record een vereiste. Anders komen de facturen die u stuurt wellicht niet aan bij de ontvanger. Het aanpassen is iets wat door experts uitgevoerd moet worden. Aanpassingen op DNS niveau kunnen ook meer schade aanrichten dan wenselijk. Schakel daarom hulp in van een professioneel ICT bedrijf op het gebied van e-mail en DNS.

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen Tel. 013 504 1888 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?