Blog

11 april 2016

Hardnekkig Locky virus in omloopHardnekkig Locky virus in omloop

De laatste weken gaat er een zeer hardnekkig virus de wereld rond die al uw serverbestanden kan beschadigen. De zogenoemde cryptolocker zorgt er voor dat u niet meer bij uw bestanden kunt. Het Locky virus is een gevaarlijke malware waarvan wordt gezegd dat het al een half miljoen mensen en bedrijven heeft kunnen besmetten.

Ben op uw hoede!

Het virus wordt voornamelijk via e-mail verspreid. Wees dus alert bij het openen van e-mailbijlagen, zelfs wanneer het bericht afkomstig lijkt te zijn van een bekende afzender of bijvoorbeeld uw bank. Indien een e-mail om welke reden dan ook een alarmbelletje doet afgaan, doet u er goed aan om naar uw instinct te luisteren en de e-mail meteen te verwijderen.

Oplossing phishing-mails

Phishing-mails met malafide attachments zijn momenteel de voornaamste manier waarop infectie met Cryptolocker gebeurt.Veel virussen worden doorgegeven als een geïnfecteerde bijlage in e-mailberichten. Als u de bijlage opent, wordt uw computer of server geïnfecteerd. Sinds maart 2016 heeft Microsoft via hun Office 365 platform een zeer interessante oplossing uitgebracht. Hiermee is uw e-mail onmiddellijk beter beveiligd. Met Exchange Online Advanced Threat Protection kunt u postvakken beveiligen tegen nieuwe, geavanceerde aanvallen. Een heel goede oplossing waarmee u alle e-mails in heel de organisatie tegen Malware kunt beveiligen. Een veilig gevoel voor al uw bedrijfsdata.​ Wilt u meer weten? Lees dan ons blogbericht over Exchange Online Advanced Threat Protection.

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?