Blog

18 januari 2019

Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7. Wat nu?Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7. Wat nu?

| Security

Microsoft heeft besloten na 14 januari 2020 te stoppen met het leveren van veiligheids-updates en ondersteuning voor Pc's die op Windows 7 draaien. Vanaf dat moment is Windows 7 te beschouwen als een onveilig besturingssysteem. Onderneemt u geen actie? Dan bent u een zeer makkelijk doelwit voor hackers, met grote gevolgen. Ook andere vormen van malware en virussen kunnen dan eenvoudig binnendringen in uw systeem.

Windows 7 werd in oktober 2009 voor het eerst op de markt gebracht en werd al snel de standaard voor veel gebruikers. Onlangs werd bekend dat Windows 10, drie jaar na de release van het besturingssysteem, officieel meer gebruikers heeft dan Windows 7. Dat houdt echter niet in dat Windows 7 nog steeds één van de meest gebruikte besturingssystemen ter wereld is en het hoogstwaarschijnlijk nog een tijdje zal duren voordat alle bedrijven en consumenten volledig zijn overgestapt naar Windows 10.

Zakelijke klanten kunnen er nog wel voor kiezen om de beveiligingsupdates voor Windows 7 te ontvangen voor een maximum van drie jaar. Deze updates zijn niet gratis, maar moeten per apparaat worden betaald. De prijs hiervan stijgt per jaar. 

 

Overstappen onvermijdelijk?

Door het wegvallen van de beveiligingsupdates is het blijven gebruiken van Windows 7 onveilig na 14 januari 2020. Een overstap is daarom onvermijdelijk! De voor de hand liggende oplossing is een upgrade naar Windows 10. Het kan zijn dat uw (zakelijke) applicaties nog niet compatibel zijn met Windows 10. Wij raden u aan om ruim van tevoren actie te gaan ondernemen.

Gelijktijdig met het 'einde' van Windows 7 heeft Microsoft er ook voor gekozen de stekker uit Windows Server 2008/2008 R2 te trekken. Vanaf 14 januari 2020 worden er geen veiligheids-updates voor de Windows Server 2008/2008 R2 meer uitgerold. Maakt uw bedrijf gebruik van deze server? Dan is het raadzaam op korte termijn deze server te vervangen.

En of het nog niet genoeg is heeft Microsoft aangekondigd de ondersteuning van Office 2010 te stoppen op 13 oktober 2020. U ontvangt dan geen software-updates voor ontdekte problemen en oplossingen voor eventuele beveiligingsproblemen in Office 2010. Wilt u na deze datum zorgeloos gebruik maken van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en alle andere Office 2010 producten? Dan raden wij u sterk aan zo snel mogelijk een upgrade van uw Office-installatie uit te voeren naar bijvoorbeeld Office 2019, of liever nog Office 365 waarbij maandelijks nieuwe updates en functionaliteiten voor uit komen. 

Wij helpen uw bedrijf graag met de eventuele uitdagingen die bij een Windows of Office migratie komt kijken.
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Tel. 013 504 1888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?