Blog

12 mei 2017

OneDrive Files On-DemandOneDrive Files On-Demand

Op 11 mei 2017 maakt Microsoft bekend dat ze een nieuwe feature van OneDrive realiseren samen met de windows10 Fall Creators update. De update verschijnt in september 2017. Na het installeren van deze update is het mogelijk om met OneDrive bestanden in de Cloud te laten staan, terwijl ze wel in verkenner zichtbaar zijn.

Screenshot Contoso Properties
In bovenstaand voorbeeld zie je dat er 1.37 TB aan data in de Cloud staat maar er staat nog geen byte op de harde schijf.

Met deze nieuwe update zijn de status icoontjes van OneDrive ook veranderd. Voorheen zag je in de bestandsnaam een groen vinkje staan. Vanaf de update in september is er een aparte kolom voor de status. Je kunt gemakkelijk en snel herkennen welke bestanden offline staan en welke on-demand in de Cloud.

Tutorial Contoso --> Resources
Wil je het bestand toch offline beschikbaar hebben? Rechtermuisknop op het bestand en selecteer 'Altijd bewaren op dit apparaat'. Het statusicoontje veranderd dan ook van een blauw wolkje naar een groen vinkje.

​Werk je al met OneDrive en ben je benieuwd naar deze functie? Laat het me weten. Ik hou je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit onderwerp.

Let op! is alleen mogelijk met Windows 10. Voor Windows 7 gebruikers is een upgrade naar Windows 10 vereist om van deze functie gebruik te kunnen maken.

 

 

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?