Blog

15 juni 2018

Veel bedrijven stoppen met het antivirusprogramma KasperskyVeel bedrijven stoppen met het antivirusprogramma Kaspersky

| Grip op uw data, Security

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. De laatste tijd ontstaan er steeds meer geruchten dat Kaspersky Lab banden heeft met de Russische overheid en veiligheidsdiensten. Ondanks dat dit nog helemaal niet bewezen is, stoppen steeds meer bedrijven en overheden met het antivirussoftware Kaspersky. 

Sinds woensdag 13 juni 2018 heeft het Europarlement een niet-bindende resolutie aangenomen op beveiligingsgebied. Daarin staat ook het verzoek een uitgebreide evaluatie uit te laten voeren van de Kaspersky antivirussoftware om zodoende potentieel gevaarlijke programma's en apparatuur uit te sluiten of te verbieden die als kwaadaardig zijn bevestigd zijn. De resolutie, die niet bindend is, maar wel invloed kan hebben op beleid, volgt op de beslissing van Nederland om software van Kaspersky Lab in de ban te doen voor de Rijksoverheid. Volgens minister Grapperhaus kan niet worden uitgesloten dat er misbruik van de software wordt gemaakt. Om dit risico in te dammen, wilde het kabinet dat de antivirussoftware van Kaspersky verdwijnt.

Alternatieven voor Kaspersky antivirussoftware

Naast Kaspersky Internet Security zijn er tal van andere viruspakketten op de markt zoals bijvoorbeeld: Avast, Norton Security of Eset. Al deze virusscanners zijn in de basis goed. Grootste probleem is dat ze allemaal niet actief beheerd worden. Veel bedrijven installeren de antivirussoftware en scannen daarna niet of nauwelijks hun computersystemen of server. Daarnaast vergeten ze het pakket jaarlijks te verlengen door de sleutel opnieuw te activeren waardoor er grote problemen kunnen ontstaan.

Wilt u als bedrijf er zeker van zijn dat al uw systemen een goede professionele virusscanner heeft en ook nog eens actief beheerd wordt? Ga dan voor een "managed" antiviruspakket. Van Laarhoven ICT biedt alle zakelijke klanten een professioneel beveiligingspakket met zowel een virusscanner als alle andere noodzakelijke updates.

Het Van Laarhoven Veiligheidspakket XL beschermt bedrijven optimaal tegen alle vormen van cybercrime. Naast een krachtige virusscanner verzorgen we alle belangrijke updates en onderhoudstaken. Inclusief 24/7 monitoring.In het veiligheidspakket is inbegrepen:

  • ​Professionele krachtige virusscanner die altijd up-to-date is. Deze scant op malware, virussen, rootkits.
  • Patch management: wij verzorgen belangrijke updates van alle belangrijke programma's om uw computer zo veilig mogelijk te houden.
  • Onderhoudstaken: uw computer wordt met ons veiligheidspakket verder voorzien van allerlei taken zoals: defragmentatie, schijfopruiming, verwijderen van cookies en tijdelijke internetbestanden.
  • Monitoring: uw pc of laptop wordt door ons 24/7 gemonitord zodat u zorgeloos uw bedrijf kunt runnen.
  • Wij beheren actief uw virusscanner.

Kortom: een actief beheerde virusscanner. U wordt als bedrijf niet aan uw lot overgelaten zodat u er zeker van bent dat u goed online beschermt bent.

Meer informatie?
Tel. 013 504 1888
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?