Blog

28 juni 2017

Wederom grote wereldwijde ransomwareaanvalWederom grote wereldwijde ransomwareaanval

| Security

Ongetwijfeld heeft u het in het nieuws vernomen. Er heeft weer een wereldwijde cyberaanval plaatsgevonden die wederom computers en bestanden versleuteld waarna de gegevens alleen weer bereikbaar zijn na het overmaken van geld.

Het lijkt te gaan om de zogenaamde Petya variant in essentie vergelijkbaar over Wannacry maar hierover wordt nog volop gespeculeerd.
Waarover men niet hoeft te speculeren is het feit dat dit soort "cyberaanvallen" steeds vaker zullen plaatsvinden.

U wilt natuurlijk niet dat uw kostbare datagegevens in handen van criminelen belanden. Daarom is dit weer een goed moment
om hier weer even bij stil te staan en te kijken hoe het ervoor staat binnen uw organisatie en na te denken over hoe u zich het beste kunt wapenen tegen dergelijke aanvallen.

Van Laarhoven ICT kan u hierbij helpen, ondersteuning bieden en adviseren. We leveren diverse zakelijke veiligheidspakketten die het risico op dataverlies aanzienlijk verkleinen en waarmee uw organisatie beter beveiligd is.

 

Hoe kun je cyberaanvallen zo goed mogelijk voorkomen?

Geavanceerde firewall (UTM)
Goede up-to-date virusscanner
Beveiligde e-mail met Advanced Threat Protection
Monitoring en updates (Zorg dat uw firewall, computers, software, routers, printers, wireless accesspoints allemaal up-to-date zijn en waar nodig worden bijgewerkt en verbeterd)
Een dagelijkse Online Back-up

Het is belangrijk om te weten dat de strijd tegen cyberaanvallen nooit ophoudt. En dat het een continue proces is. Laat daarom uw ITér wat vaker naar uw netwerk kijken. Een eenmalige implementatie van verschillende beveiligingscomponenten is niet voldoende. Zorg dat alles goed wordt bijgehouden en bijgewerkt.

IT securitychecklist magnet van laarhoven

Bram Verheijen
Over de auteur:
Bram Verheijen
Team ICT - Security
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?