Nieuws

27 februari 2024

Het einde van Joomla ondersteuningHet einde van Joomla ondersteuning

Het Einde van Joomla 3 

Vanaf 17 augustus 2023 wordt Joomla 3 niet meer ondersteund en worden er geen(!) (beveiligings)updates uitgebracht. Voor website-eigenaren betekent dit dat hun Joomla 3-websites kwetsbaarder worden voor cyberaanvallen aangezien eventuele ontdekte veiligheidsproblemen niet meer door Joomla worden aangepakt. 

Het risico op instabiliteit neemt toe, omdat niet alleen Joomla 3 zelf, maar ook de bijbehorende plug-ins na verloop van tijd niet langer ondersteund zullen worden. Om te zorgen dat je website snel en veilig blijft is het raadzaam om actie te ondernemen. 

Wanneer je besluit om geen actie te ondernemen, vergroot je het risico op ernstige gevolgen voor je website. Een verouderde site is als een open uitnodiging voor hackers, die profiteren van achterhaalde beveiligingsprotocollen. Bovendien leidt verouderde technologie tot een aanzienlijke vertraging van je site, wat niet alleen de gebruikerservaring beïnvloedt, maar ook de rangschikking in zoekmachines zoals Google negatief beïnvloedt. Kortom, het negeren van de nodige updates en verbeteringen kan leiden tot zowel veiligheidsrisico's als een aanzienlijk verlies aan online zichtbaarheid en concurrentievermogen

 

Joomla 4: Het Naderende Einde van Ondersteuning 

Het einde van Joomla 4 is in zicht, zoals aangegeven in de roadmap van Joomla. Vanaf 15 oktober 2024 stopt Joomla met het uitbrengen van bugfix-updates en een jaar later op 14 oktober 2025, eindigt ook de ondersteuning voor veiligheidsupdates. Door deze ontwikkeling hebben wij besloten om vanaf 14 oktober 2025 te stoppen met de ondersteuning voor Joomla en zullen overgaan naar WordPress. Na deze datum kunnen wij de juiste werking van Joomla niet meer garanderen. 

 

De kracht van WordPress 

Bij Van Laarhoven hebben wij de afgelopen 3 jaar onze focus gelegd op het content management systeem WordPress. Deze keuze hebben wij niet zomaar gemaakt, WordPress biedt veel voordelen ten opzichte van Joomla, niet alleen voor ons als ontwikkelaars, maar ook voor onze gewaardeerde klanten. 

Beveiliging op de Voorgrond 
WordPress onderscheidt zich door regelmatige updates, wat ervoor zorgt dat er continue  verbeteringen zijn op het gebied van beveiliging en functionaliteit. WordPress is een dynamisch systeem dat zichzelf voortdurend vernieuwt om de nieuwste beveiligingsnormen bij te houden. 

Een grotere community voor betere ondersteuning 
Met 62.9% van alle websites op het web die WordPress gebruiken, biedt het een grotere community dan Joomla (2.5%). Dit vertaalt zich naar uitgebreidere ondersteuning en een overvloed aan thema's en plug-ins om uit te kiezen, waardoor de mogelijkheden voor jouw website eindeloos zijn. 

Gebruiksvriendelijkheid als Prioriteit 
De interface van WordPress maakt het beheer van jouw website eenvoudig, zelfs voor als je geen technische achtergrond hebt. Bij Van Laarhoven streven we ernaar om jou een overgang te bieden naar een platform dat niet alleen krachtig is, maar ook gebruiksvriendelijk. 

 

Vergroot jouw online impact met een website die niet alleen klaar is voor de toekomst, maar deze ook vormgeeft. Sta jij open om je website future proof te maken? 

Hugo van Leeuwen
Over de auteur:
Hugo van Leeuwen
Team Websites en Webshops
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?