Nieuws

13 oktober 2017

Windows 10 update veroorzaakt bluescreenWindows 10 update veroorzaakt bluescreen

Gisteren heeft Microsoft een update voor Windows 10 uitgegeven als onderdeel van de update-cyclus van de Patch Tuesday. Helaas veroorzaakt deze update problemen bij veel (zakelijke) computersystemen. De update KB4041676 wordt door Microsoft automatisch geactualiseerd en doorgevoerd bij alle apparaten. Deze update veroorzaakt een BSOD (Blue Screen of Death). De computer toont bij het opstarten een blauw scherm in plaats van het Windows 10 bureaublad.

 

Hoe kunt u het probleem oplossen?

​Indien beschikbaar, schakel dan UCSI uit in de BIOS van uw computersysteem. Dit zal ook de UCSI-functies uitschakelen in het Windows-besturingssysteem. 
Twijfelt u of weet u niet hoe u dit moet doen, dan kunnen wij u hierbij natuurlijk altijd helpen. Tel. 013 504 1888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Problemen voorkomen in de toekomst?

Computersystemen die uitvallen kosten bedrijven veel geld. Bij Van Laarhoven ICT hebben we een veiligheidspakket dat ervoor zorgt dat uw computer altijd beveiligd is. 
Naast een professionele virusscanner zorgen wij er ook voor dat al uw bedrijfscomputers door ons 24/7 gemonitord wordt zodat u zorgeloos uw bedrijf kunt runnen. Wij beheren uw computers actief! Zo zorgen we er ook voor dat ​belangrijke updates zoals die van Windows tijdig worden doorgevoerd. Mocht een update een probleem geven zoals hierboven beschreven, dan kunnen wij er van afstand voor zorgen dat deze update bij uw PC niet wordt doorgevoerd.​
Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?