Blog

10 juli 2017

Computersystemen bij Nederlandse bedrijven nog steeds slecht beveiligdComputersystemen bij Nederlandse bedrijven nog steeds slecht beveiligd

| Grip op uw data, Security

Nederland scoort slecht op het gebied van computerbeveiliging. Bij negen op de tien bedrijven is er nog veel te verbeteren. Nederland scoort volgens cyberbeveiliger ESET niet hoger dan een 3.

De grote bedrijven zoals banken en de ondernemingen in de energiesector, hebben hun netwerkbeveiliging meestal wel op orde. Maar de computersystemen bij het midden- en kleinbedrijf zijn nog steeds kwetsbaar. Vooral bij transport en logistiek en bij advocaten en notarissen moet heel veel gebeuren."

De recente Cyberaanval uit Oekraïne gebeurde via een besmet boekhoudprogramma. Grote bedrijven hebben meestal honderden softwarepakketten. Het midden- en kleinbedrijf beseft nog niet dat zij een springplank kunnen zijn.

Erg belangrijk is tegenwoordig om je netwerk op te delen in segmenten. Je bouwt als het ware 'brandwerende deuren' tussen die delen. Als één netwerk besmet raakt, kan de malware niet doorsijpelen naar de rest van het bedrijf. Naast deze segmentatie zijn er nog tal van andere punten waaraan bedrijven moeten denken voor een goed beveiligd netwerk om zo de kans op cyberaanvallen aanzienlijk te verkleinen.

IT securitychecklist magnet van laarhoven

Het best beveiligde bedrijfsnetwerk

Van Laarhoven ICT heeft een plan ontwikkeld genaamd: "het best beveiligde bedrijfsnetwerk". Hiermee is uw bedrijf op de best mogelijke manier beschermd tegen hackaanvallen. Het plan bestaat uit een goed doordacht stappenplan om cybercrime tot een minimum te beperken. Meer informatie op de pagina: "best beveiligde bedrijfsnetwerk"

Meer weten?
We komen graag bij u langs om een inventarisatie te maken van uw huidig netwerk.
Tel. 013 504 1888 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?