Blog

10 augustus 2016

Volledig of gedeeltelijk in de Cloud werken?



Volledig of gedeeltelijk in de Cloud werken?

| Werken in de cloud, Microsoft365

Het werken in de Cloud wordt steeds populairder. Het biedt een bedrijf namelijk heel veel voordelen. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf het internet kan openen. Je kunt je zowel vanuit huis, vanaf je werk of vanaf je vakantieadres bij al je bestanden, agenda en e-mail.

Samenwerken wordt veel gemakkelijker in de Cloud. Het biedt namelijk de mogelijkheid om aan dezelfde bestanden te werken en deze op te slaan vanuit een centraal punt. Zo kun je met meerdere mensen tegelijkertijd aan hetzelfde Word- en Excelbestand werken en wordt het document automatisch opgeslagen.

Veel ondernemers zijn nog terughoudend om bedrijfsgegevens over te hevelen naar de Cloud. Ze zijn vaak bang voor ingrijpende veranderingen en bang dat de gegevens voor het oprapen liggen. Toch is angst in veel gevallen niet nodig. Met een goede voorbereiding, plan van aanpak en een goede beveiliging is een overgang naar de Cloud in veel gevallen goed te integreren binnen je bedrijf. Daarnaast zijn cloudoplossingen altijd op maat. Je bepaalt zelf wat je wel en niet in de Cloud zet.

Hybride Cloud oplossing

100% werken in de Cloud is volgens ons het beste. Al je bestanden worden gesynchroniseerd en je bent verzekerd van een goede e-maildienst. Volledig werken in de Cloud is voor sommige bedrijven echter niet mogelijk vanwege technische beperkingen van bijvoorbeeld het administratiepakket. De softwareleverancier is dan niet voorbereid om de producten web-based aan te bieden. Of ze bieden een cloudoplossing tegen ontzettend hoge kosten aan. De oplossing is dan om Hybride in de Cloud te gaan werken. Dus wel e-mail en bestanden in de Cloud, maar het administratiepakket of andere software lokaal op een server.

Onze conclusie is dat werken in de Cloud veel voordelen biedt, maar dat de gebruiker zich vooral moet afvragen welke informatie hij of zij wel of niet in de Cloud wil en kan brengen. Cloud computing is een kwestie van vertrouwen en beleving.

In de cloud werken? Wij adviseren u graag!

Als je met je bedrijf wilt gaan werken in de Cloud. Laat je dan vooraf goed adviseren. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies op maat. De mogelijkheden zijn verfrissend en eindeloos.

Christian van Laarhoven
Over de auteur:
Christian van Laarhoven
Eigenaar Van Laarhoven ICT | Telecom | Websites
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?