Blog

27 mei 2020

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een zakelijke smartphone?Waar moet u op letten bij de aanschaf van een zakelijke smartphone?

| Internet en Telecom

Als zakelijke smartphonegebruiker is het niet alleen belangrijk dat uw toestel betrouwbaar en snel functioneert. Maar ook zeker de veiligheid is van belang. Waar u nog meer op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke telefoon leest u in deze blog.

Snelheid

Om onbezorgd met uw zakelijke smartphone te kunnen werken is de snelheid van groot belang. De snelheid van een zakelijke smartphone wordt mede bepaald door de processor. Samen met het werkgeheugen bepaalt de processor namelijk hoeveel apps u tegelijkertijd kunt gebruiken. Hoe meer apps u tegelijkertijd open heeft, hoe meer het werkgeheugen wordt belast. Voor een zakelijke smartphone is de minimale werkgeheugen 2 GB. Omdat er steeds zwaardere apps worden gemaakt is een werkgeheugen van 3 GB of zelfs 4 GB zeker aan te raden. De snelste processors hebben vandaag de dag zelfs 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen. Naast de processor en het werkgeheugen is ook het interne geheugen een belangrijk onderdeel. Een middensegment smartphone heeft vaak een interne geheugen van minimaal 32 GB of 64 GB. Er zijn zelfs al meerdere zakelijke smartphones met 128 GB of 256 GB intern geheugen.

Veiligheid en updates

Veel bedrijven vinden het belangrijk dat hun werknemers met een veilige smartphone hun werk kunnen doen. En terecht! In de tijd dat steeds meer internetcriminelen belangrijke bedrijfsdata proberen te achterhalen is een veilige smartphone dus van wezenlijk belang. Met veiligheid vanuit de softwarekant wordt dan bedoeld dat er met regelmaat beveiligingsupdates door de fabrikant worden uitgerold. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een zakelijke smartphone. Daarnaast is ook zeker van belang of de fabrikant de kritische beveiligingsupdates snel kan uitrollen. Als u kiest voor een smartphone van het merk Apple, Samsung of Huawei kunt u verwachten dat deze betrouwbare fabrikanten de beveiligingsupdates goed op orde heeft.

Naast software updates vanuit de fabrikant moet u als bedrijf ook nadenken hoe bedrijfsdata het best kan worden beschermd als medewerkers via een smartphone werken. Binnen een bedrijf worden er steeds meer mobiele apparaten gebruikt. Met speciale Mobile Device Management (MDM) software kunt u alle smartphones van uw bedrijf efficiënt beheren en beveiligen. Denk daarbij aan het installeren van apps, software updates en het verlenen van gebruikersrechten. MDM biedt uw zakelijke telefoon een extra beveiliging en beheersing. Zo voorkomt u als organisatie onnodige schade als gevolg van dataverlies.

Overige belangrijke specificaties

Naast snelheid en veiligheid zijn er waarschijnlijk binnen uw organisatie nog tal van andere belangrijke specificaties om tot de juiste smartphonekeuze te komen. Denk daarbij aan batterijduur, type besturingssysteem, type beeldscherm en een goede camera.

Hulp nodig?

Wilt u advies of meer informatie over de aanschaf van een zakelijke smartphone? We helpen u graag met het kiezen van de smartphone die bij uw bedrijf past. Of het nu om 1 of meerdere smartphones gaat, we maken graag een op maat gemaakte offerte (met of zonder zakelijk abonnement). Naast Mobiele telefonie kunt u bij ons ook terecht voor VoIP telefonie (bellen via internet).

Bel of mail ons voor een adviesafspraak: Tel. 013 504 1888 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard hanteren wij de voorschriften van het RIVM en zijn onze medewerkers van de buitendienst op de hoogte van de hygiënemaatregelen.

Bram Verheijen
Over de auteur:
Bram Verheijen
Team ICT - Security
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?