Blog

27 mei 2020

Waar moet u op letten bij een zakelijke internetverbinding?Waar moet u op letten bij een zakelijke internetverbinding?

| Internet en Telecom

Vrijwel iedere ondernemer heeft internet nodig om de werkzaamheden op een efficiënte manier uit te voeren. Alles staat in verband met het internet en daarom is het verstandig om een juist zakelijk internetabonnement af te sluiten. Let bij het vergelijken niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook zeker op de snelheid en stabiliteit. Hoe belangrijk is de internetverbinding voor de continuïteit van uw bedrijf? Welke consequenties en risico's zijn er als er (tijdelijk) geen internet is? Dit zijn belangrijke vragen die vooraf gesteld moeten worden bij de aanschaf van een zakelijke internetverbinding. Onze ICT medewerkers hebben de belangrijkste aspecten om tot een beslissing op het gebied van zakelijk internet op een rijtje gezet.

Snelheid

De keuze van de internetsnelheid is sterk afhankelijk van het aantal gebruikers en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Bij intensief gebruik zal de snelheid van het internet omhoog geschroefd moeten worden om snel te kunnen blijven werken. De snelste internetverbinding die u op dit moment kunt hebben is een glasvezelverbinding. Glasvezelinternet is ongeveer vijf keer zo snel als een kabel- of DSL verbinding. De snelheid en stabiliteit die glasvezel biedt is cruciaal voor bijvoorbeeld videovergaderingen, cloudopslag en digitale werkplekken. Met glasvezelinternet kunt u net zo snel uploaden als downloaden. Dit is handig wanneer u bestanden moet delen met andere filialen, klanten of opdrachtgevers. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar. Het kan dus wel zo zijn dat u een flinke investering moet maken om zakelijk glasvezel op uw locatie mogelijk te maken. Ligt er wel al een netwerk bij uw bedrijf in de buurt, dan is het een kwestie van het doortrekken van de signaal naar het gebouw zelf.  

Stabiliteit

Gebruiken veel apparaten tegelijkertijd dezelfde (wifi-)verbinding? Dan kan de snelheid lager zijn dan anders. Meer bandbreedte kan dit probleem oplossen. Let bij de aanschaf en keuze van de internetverbinding dus zeker op de grootte van de bandbreedte. Speelt internet binnen uw onderneming een cruciale rol en kunt u bij wijze van spreken geen minuut zonder? Zorg dan voor een tweede en andere type internetverbinding om het risico van storingen en uitval zoveel mogelijk te beperken.

Is uw bedrijf gevestigd in een pand waar ook andere wifi-verbindingen aanwezig zijn? Bijvoorbeeld van andere bedrijven, of als u vanuit huis werkt die van de buren? Dan kunt u daar last van hebben wat betreft de stabiliteit van uw zakelijke wi-fi internetverbinding. Houd daarom bij de installatie rekening met de kanalen van de internetverbindingen. Zorg er dus voor dat deze niet op hetzelfde kanaal als andere bedrijven of buren is ingesteld.

Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen? Er zijn aanbieders die een gesloten netwerk tussen de vestigingen aan kunnen leggen. Dit biedt meer zekerheid, veiligheid en flexibiliteit dan open netwerken.

Wellicht heeft u zelf al een voorkeur van een internetprovider? Het kan nooit kwaad om bovenstaande aspecten naast andere providers te leggen en eventueel te overwegen om een overstap te maken naar een (betere) provider. Let daarbij zeker ook op de service (SLA) van het bedrijf. 

 

Hulp nodig? 

Wilt u advies en meer informatie over zakelijke internetverbindingen? We werken met vooraanstaande internetproviders voor een veilig en stabiel internet. We helpen u graag op weg met de keuze van de internetverbinding die bij uw bedrijf past. Ook voor de snelheid verbetering en beveiliging van uw gehele (wifi)netwerk kunnen onze medewerkers u adviseren.

Bel of mail ons voor een adviesafspraak: Tel. 013 504 1888 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard hanteren wij de voorschriften van het RIVM en zijn onze medewerkers van de buitendienst op de hoogte van de hygiënemaatregelen.

Lynn Backx
Over de auteur:
Lynn Backx
Team ICT
Deel dit artikel

HEEFT U EEN VRAAG?
WIJ HELPEN GRAAG VERDER.
Informatie inspireert! Wilt u in contact
komen met één van onze beveiligingsexperts?